0
Cea de-a doua clasă anuală a Rice Alliance Clean Energy Accelerator – forum al Universității Rice, din Texas, rețea care conectează inițiativele pentru tehnologia viitorului – va pune în centrul atenției 17 startup-uri aflate în stadiu incipient, care, împreună, au strâns deja peste 54,5 milioane de dolari.

Potrivit news.rice.edu, programul anual de 10 săptămâni începe în luna septembrie, alături de Rice Alliance Energy Tech Venture Forum al universității.

Clean Energy Accelerator ajută startup-urile din întreaga lume să strângă fonduri, să lanseze proiecte pilot, să fie adoptate pe piață și să își extindă acoperirea printr-un curriculum robust, relații personalizate de mentori și introduceri țintite pentru corporații și investitori.

Selectate dintr-un număr impresionant de solicitanți, startup-urile de clasa 2 – care provin din șapte state americane și patru țări – stimulează inovația în materiale avansate, tehnologie digitală pentru energie, eficiență energetică, stocare de energie, energie geotermală, hidrogen, căldură reziduală pentru energie, energia valurilor și energia eoliană.

 • Atargis Energy dezvoltă o tehnologie inovatoare de conversie a energiei valurilor, combinată cu un sistem brevetat de control al feedback-ului, care combină senzori în timp real, algoritmi predictivi și învățare automată pentru a face posibilă prima electricitate predictibilă, cu costuri reduse, la scară de utilitate. provenită din valurile oceanului pentru utilități și alți furnizori de energie electrică.
 • CLS Wind dezvoltă un sistem unic pentru a ridica elementele component ale turbinei eoliene de orice dimensiune la orice înălțime folosind macarale de capacitate mai mică – o soluție eficientă, sigură și economică pentru lipsa macaralelor și a navelor de mare capacitate disponibile.
 • Dsider dezvoltă o soluție low code pentru organizațiile preocupate de problemele climatice, pentru a vizualiza și analiza căile carbonului și pentru a planifica, prioritiza și opera în mod durabil și economic.
 • Eden GeoPower Inc. dezvoltă o tehnologie de stimulare a rezervoarelor electrice pentru a ajuta dezvoltatorii de resurse geotermale, petroliere și minerale să rezolve problemele cu rezervoarele cu permeabilitate scăzută, prin creșterea eficientă a permeabilității într-un mod care utilizează mai puțină apă și emite mai puțin CO2 decât metodele tradiționale de stimulare.
 • Emission Critical dezvoltă o platformă integrată de contabilizare și gestionare a carbonului, pentru a urmări amprenta de carbon a produselor și a analiza oportunitățile de reducere.
 • FuelX a dezvoltat sisteme de alimentare cu hidrogen în stare solidă pentru a ajuta producătorii de transport să îndeplinească cerințele în creștere de performanță ale clienților lor, utilizând sisteme de înaltă densitate energetică care depășesc bateriile și alte soluții cu hidrogen pur. Atunci când sunt cuplate cu o materie primă ca hidrogenul verde, sistemele FuelX oferă energie cu zero carbon.
 • GeoGen Technologies dezvoltă un nou tip de energie geotermală, care permite companiilor de petrol și gaze să transforme sondele de petrol și gaze scoase din uz.
 • GOLeafe folosește materiale organice și echipamente fără consum de energie sau de capital pentru a produce oxid de grafen — cel mai puternic, mai subțire și mai conductiv material din lume — printr-un proces care este de 10 ori mai eficient din punct de vedere al costurilor și mai ecologic, folosind materiale ușor disponibile, cum ar fi fânul, zahărul și așchiile de lemn.
 • LiNa Energy comercializează baterii cu sodiu sigure, durabile, care nu conțin litiu sau cobalt.
 • Luminescent construiește un motor termic cu expansiune izotermă pentru recuperarea căldurii reziduale de-a lungul conductelor de transport de gaze.
 • NanoTech dezvoltă materiale avansate pentru a ajuta companiile și persoanele fizice să rezolve provocările de ignifugare și izolație termică cu particule de generație nouă.
 • Nobel îmbunătățește eficiența combustibilului pentru centralele electrice pe gaz cu ajutorul tehnologiei de ardere supersonică
 • Pressure Corp dezvoltă sisteme de alimentare cu presiune reziduală pentru a ajuta companiile de gaze midstream să rezolve modul în care reduc emisiile, oferind tehnologia, capitalul și expertiza necesare pentru a-și atinge obiectivele de mediu, sociale și de guvernanță.
 • Quino Energy produce baterii apoase cu flux organic cu durată lungă de viață, cu costuri reduse, pentru aplicații de stocare în rețea. Sarcina este stocată în molecule organice special concepute, numite chinone, care sunt produse din precursori chimici ieftini într-un proces brevetat, fără deșeuri.
 • Viridly dezvoltă centrale geotermale cu tehnologie generatoare în curs de brevet, alături de sere geotermale, pentru a oferi prima modalitate viabilă din punct de vedere financiar de a livra și extinde dezvoltarea energiei electrice geotermale cu sarcină de bază.
 • Tehnologia Volta Technique de stocare și gestionare a aerului comprimat abordează costul imprevizibil și în continuă creștere al energiei pentru marii utilizatori comerciali și industriali de electricitate, permițând în același timp decarbonizarea rețelei electrice prin integrarea mai mare a energiei regenerabile.
 • Wootz dezvoltă un proces de producție scalabil pentru a produce materiale durabile, rentabile și de înaltă performanță, la scară comercială, pentru a înlocui sau a îmbunătăți conductorii metalici tradiționali.
Rice Alliance for Technology and Entrepreneurship, gazda Clean Energy Accelerator, are o istorie de 20 de ani de sprijinire a startup-urilor, tehnologiei și ecosistemului inovației. De la înființarea sa, peste 975 de întreprinderi tehnologice energetice au participat la forumurile sale și au strâns fonduri de peste 7,2 miliarde de dolari.
Clasa 1 a Rice Alliance Clean Energy a fost livrată în vara anului 2021.

Campanie ANRE de informare a consumatorilor de energie electrică şi gaze naturale cu privire la drepturile lor

Previous article

Energie verde la reducere. Facturi cu 55% mai mici pentru persoanele defavorizate din San José

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News