0

Proiectele de energie regenerabilă din Filipine pot fi de acum deținute integral de companii străine. Aceasta este o premieră care arată că statul filipinez urmărește să treacă foarte rapid la surse regenerabile, chiar dacă asta ar însemna să nu fie prezent ca parte în aceste proiecte.

Secretarul pentru energie, Raphael PM Lotilla, a semnat o circulară care a modificat Regulile și Reglementările de Implementare (IRR) ale Legii Energiei Regenerabile din 2008, pentru a permite participarea 100% a capitalului străin în proiecte de energie regenerabilă, cum ar fi solară și eoliană. Modificarea legii a intrat în vigoare recent, iar Filipine este acum capabilă să efectueze direct explorarea, dezvoltarea, producerea și utilizarea energiei regenerabile sau să semneze contracte pentru servicii sau operațiuni de energie regenerabilă cu filipinezi sau străini. cetățeni sau companii ori asociații filipineze sau străine, fără plafon pentru proprietatea străină.

Expertul în surse regenerabile John Yeap, de la Pinsent Masons, susține că „această mișcare trebuie salutată, deoarece permite de acum țării să acceseze un fond mai mare de capital pentru a atinge obiectivul net zero”.

Firește, există și o limită pentru aceste relaxări. Potrivit pinsentmasons.com, însușirea directă a apei la sursă de către cetățeni străini sau companii străine va continua să fie restricționată de Legea apei. IRR mai precizează de asemenea, că „explorarea, dezvoltarea, producerea și utilizarea resurselor naturale se află sub controlul și supravegherea deplină a statului”. Astfel de activități continuă să fie permise numai dacă sunt întreprinse cu cetățeni filipinezi sau companii i asociații cu cel puțin 60% din capital deținut de filipinezi.

Înainte de moificarea reglementărilor legale, dezvoltatorii străini erau limitati la un plafon de 40% din proprietatea lor asupra proiectelor de energie regenerabilă. Expertul în energie regenerabilă William Stroll, de la Pinsent Masons MPillay, susține că „această schimbare legislativă va fi salutată de investitorii străini care sunt interesați să dezvolte proiecte de energie regenerabilă la scară largă, dar care au fost frustrați de istoricul plafon de 40%. Ne așteptăm să vedem o creștere crescută a interesului investitorilor străini în Filipine odată cu aceste schimbări”.

Statele bogate și puternice își fac un nou club: climatic

Previous article

Germania înlătură obstacolele legale din calea creșterii producției de biogaz

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News