0

Tranziția Americii către o economie cu energie curată se face în stilul cu care SUA au obișnuit întreaga lume – la scară mare și din toate direcțiile. Pe lângă sumele enorme alocate transformării surselor de energie, un accent major se pune pe eficientizarea la maximum a locuințelor americane, iar acest tablou generos, prevăzut de Legea de reducere a inflației (IRA), include credite pentru locuitorii din Nevada, dar nu numai, cu oportunități semnificative de economisire a costurilor.

IRA include o serie de subvenții rezidențiale și credite fiscale care pot fi utilizate pentru îmbunătățirea eficienței energetice a locuințelor – ferestre, uși, izolație, pompe de căldură, încălzitoare electrice de apă și instalații electrice. Rewiring America estimează că „cel puțin 85% din gospodăriile din Statele Unite – 103 milioane – ar putea economisi 37,3 miliarde de dolari pe an pe facturile de energie dacă ar folosi cuptoare moderne, electrificate și încălzitoare de apă în locul electrocasnicelor lor actuale”.

Facilități pentru gospodăriile cu venituri mici

Programele IRA de eficientizare a locuințelor vor începe în 2023. Valoarea reducerilor inițiale și a creditelor fiscale variază în funcție de venit, gospodăriile cu venituri mici și moderate calificându-se pentru mai multe reduceri inițiale. Creditele fiscale sunt disponibile și pentru gospodăriile cu venituri mai mari. Primul pas pentru a face casa mai eficientă energetic este să un audit energetic care va fi efectuat de NV Energy gratuit, iar firmele private de energie pentru locuințe vor efectua audit mai cuprinzător, contra cost. IRA oferă un credit de până la 150 de dolari pentru un audit energetic. Un astfel de audit energetic va face recomandări pentru cele mai rentabile îmbunătățiri. Pentru casele mai vechi, acestea ar putea include o mai bună izolație în pod și spațiul de acces, etanșarea conductelor și îmbunătățirea ferestrelor.

Toate gospodăriile vor putea avea acces la reduceri de până la 4.000 de dolari, iar cele cu venituri mici ar putea primi până la 8.000 de dolari pentru îmbunătățirea eficienței casei. Pentru majoritatea imobilelor, încălzirea și răcirea folosesc cea mai mare cantitate de energie, așa că trecerea de la un cuptor cu gaz la o pompă de căldură electrică de înaltă eficiență va reduce semnificativ facturile. Pompele de căldură transferă energia termică din exteriorul casei în interior. O pompă de căldură poate înlocui cuptorul existent. Pentru casele fără conducte există o versiune numită pompă de căldură mini-split, care va încălzi sau răci camere individual. Începând cu 2023, programele de stat vor oferi gospodăriilor cu venituri mici și moderate reduceri pentru pompele de căldură la punctul de vânzare, scăzând costurile de achiziție și instalare cu până la 8.000 de dolari.

Reduceri pentru înlocuirea aparatelor electrice

IRA include, de asemenea, reduceri și credite fiscale pentru înlocuirea aparatelor neelectrice cu aparate electrice de înaltă eficiență, inclusiv încălzitoare de apă, uscătoare de rufe, plite și cuptoare, precum și pentru modernizarea cablajului electric. Regulile sunt complexe, dar site-ul web Rewiring America include un calculator interactiv care oferă oricui o estimare a reducerilor inițiale, a creditelor fiscale și a economiilor la facturile de energie care urmează acestor schimbări, plus un ghid cuprinzător al programelor.

Cât de mult economisește o gospodărie la costurile cu energie depinde de venitul, dimensiunea casei și de upgrade-urile pe care le instalează. Pentru Nevada, Rewiring America estimează că electrizarea spațiului și încălzirea apei ar reduce facturile la energie pentru 1,1 milioane de gospodării cu o medie de 334 de dolari pe an.

Instalarea pompelor de căldură și a încălzitoarelor electrice de apă va crea locuri de muncă suplimentare pentru instalatori și electricieni din stat, precum și sectoare indirecte precum producție și finanțe. În ansamblu, IRA va fi un impuls economic pentru Nevada, economisind în același timp miliarde de dolari în costurile cu energia casnică la nivelul gospodăriilor americane –  nu este de mirare că este susținut de peste 70% dintre alegători, după cum arată thenevadaindependent.com.

SUA avansează rapid spre canalele solare, bateriile cu litiu din ape geotermale și alimentarea… casei de la bateria mașinii

Previous article

Gestionarea deșeurilor, o piață de aproape 1.000 de miliarde de dolari, care crește. Și pot fi transformate în energie…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News