0

Dimensiunea pieței globale de gestionare a deșeurilor a fost evaluată la 993,4 miliarde de dolari în 2022. Conform Precedence Research, se estimează că dimensiunea acestei piețe va avea o valoare de aproximativ 1.782,5 miliarde de dolari până în 2030 și va crește cu 6,71% până în 2030, informează einnews.com.

Metoda pe care o folosește o organizație pentru a elimina, reduce, reutiliza și preveni gunoiul este cunoscut sub numele de sistem de management al deșeurilor. Reciclarea, compostarea, incinerarea, gropile de gunoi, bioremedierea, transformarea deșeurilor în energie și minimizarea deșeurilor sunt câteva tehnici potențiale de eliminare a deșeurilor. Există numeroase abordări și tehnici pentru gestionarea gunoiului de când această idée apărea pentru prima dată peste Ocean, în secolul al XIX-lea.

Pe baza tipului de deșeuri, segmentul deșeurilor electronice este lider și este de așteptat să aducă cea mai mare contribuție la piața de management al deșeurilor. Mediul și chiar sănătatea umană sunt serios puse în pericol de creșterea nivelului de deșeuri electronice, lăzile de colectare scăzute, eliminarea necorespunzătoare și tratarea acestor gunoi. Încălzirea globală este cauzată și de tratarea necorespunzătoare a deșeurilor electronice, care reprezintă o problemă în creștere, deoarece sunt produse în cantități foarte mari și conțin atât componente valoroase, cât și dăunătoare. Piața globală a computerelor personale (PC-uri) este încă departe de saturație, iar speranța medie de viață a unui PC scade rapid, ambele contribuind la creșterea rapidă a acestui flux de deșeuri.

Segmentul depozitului de deșeuri este de așteptat să fie cel mai mare segment în perioada de prognoză. Creșterea globală a depozitelor de deșeuri poate fi atribuită în mare parte creșterii urbanizării și ratelor de creștere a populației.

Pe baza utilizatorului final, segmentul rezidențial este de așteptat să fie cel mai mare. Cantitatea de deșeuri menajere produse în ultima perioadă a crescut foarte mult. Datorită programelor lor foarte încărcate, oamenii consumă mai multe produse alimentare ambalate, ceea ce crește generarea de deșeuri. Gunoiul menajer, care constă în principal din pachete, pungi de plastic și cutii de ambalare a alimentelor, crește continuu ca urmare a acestui fapt.

Asia-Pacific a deținut o poziție dominantă și deține cea mai mare cotă de piață de management al deșeurilor. Gospodăriile din regiunea Asia Pacific înregistrează o creștere continuă a venitului lor, ca urmare a expansiunii economice consistente a regiunii, care a crescut ulterior nevoia de servicii de gestionare a deșeurilor. Industria de gestionare a deșeurilor din această regiune a fost afectată semnificativ de conștientizarea din ce în ce mai accentuată a efectelor negative asupra mediului ale ambalajelor care nu sunt ecologice, dar generarea de deșeuri din produsele de uz casnic în această regiune rămâne în creștere.

Care sunt oportunitățile pieței de management al deșeurilor?

Există cerere sporită de a se dezvolta soluții de transformare a deșeurilor în energie. Gunoiul nereciclabil este transformat în tipuri utilizabile de energie, folosind tehnologia de transformare a deșeurilor. Acestea sunt încălzite în timpul arderii, generând abur supraîncălzit, care alimentează turbogeneratoare ce creează energie. Sistemele de transformare a deșeurilor în energie oferă o sursă foarte apreciată de energie regenerabilă, capacitatea lor de a transforma deșeurile în cenușă fiind cel mai mare avantaj al lor astăzi, reducând cantitatea de deșeuri care ajung în gropile de gunoi cu până la 90%. Potrivit Advancing Sustainable Materials Management: Facts and Figures Report, SUA au transformat în energie, în 2017, circa 35 milioane tone de deșeuri.

Creditare pentru eficientizarea energetică a gospodăriilor din SUA

Previous article

2022, un an memorabil. Investițiile în energie eoliană și solară vor depăși forajele pentru petrol și gaze

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News