0

Oamenii de știință susținuți de ONU construiesc primul prototip al unei astfel de extensii pe apă, numită OCEANIX. Potrivit cnbc.com, orașul ar urma să fie funcțional în 2025.

Platformele sale interconectate vor oferi spațiu suficient pentru a găzdui 12.000 de persoane. Orașul plutitor va fi așezat deasupra unei lagune albastre, iar platformele sale vor fi legate prin poduri. OCEANIX va fi împărțit în cartiere cu locuințe joase.

Fiecare insulă va avea formă hexagonală și va conține un strat de calcar, care este de două ori mai dur decât betonul, informează Business Insider. Spațiile de sub fiecare platformă ar putea fi folosite pentru a păstra scoici, alge sau alte fructe de mare, în timp ce deșeurile de pește vor fertiliza plantele. Locuitorii vor trebui să adopte cu o dietă bazată în principal pe plante. De asemenea, vor exista sere și sisteme integrate – zero deșeuri – apă cu circuit închis, reciclată, panouri solare și regenerarea habitatului de coastă.

„Trăim vremuri în care nu mai putem construi orașe în maniera în care a fost edificat New York. Trebuie să le construim știind că vor fi în prima linie a riscurilor generate de schimbările climatic, de la ridicarea nivelului mărilor la furtuni. Orașele plutitoare pot reprezenta o parte a noului nostru arsenal de adaptare”, afirma, la momentul anunțului proectului, secretarul general adjunct al ONU, Amina Mohammed.

Competiție pentru extinderea autonomiei bateriilor pentru mașini electrice. Bonus: reducerea poluării

Previous article

Apa din adâncul vechilor mine poate încălzi orașe întregi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cover