electric car
1

Industria vehiculelor electrice se extinde, dar ecologiștii sunt îngrijorați – prevăd probleme legate de deșeurile municipale solide. Aici intervin inginerii care lucrează pentru a minimiza acest efect al bateriilor litiu-ion, prin îmbunătățirea capacității bateriilor de mașini electrice, relatează innotechtoday.com. Poluarea se poate reduce prin extinderea duratei de viață a bateriei.

Cea mai importantă provocare de mediu când vine vorba despre vehiculele electrice este legată de materialele bateriilor. Ecologiștii au descoperit diferite forme de degradare a mediului asociate cu mineritul de litiu și fabricarea bateriilor. De pildă, locuitorii din apropierea râului Liqi au descoperit cadavre de animale și pești morți de-a lungul malului râului, ceea ce a alertat profesioniștii din minerit despre o scurgere toxică din mina Ganzizhou Rongda. Contaminanții de sub suprafață pot polua ecosistemele locale din jurul minelor și pot dăuna biodiversității.

O altă provocare cu tehnologia actuală a bateriilor electrice este rata scăzută de reciclare. Unii producători iau bateriile auto înapoi și recuperează metale valoroase, în timp ce alții le trimit la gropile de gunoi, unde contribuie la scurgerea toxică în apele pluviale. În tot acest timp, se inovează…

NanoBolt Litiu Tungsten

Inginerii de mediu îmbunătățesc durata de viață a bateriei de mașini electrice și intervalele de deplasare prin avansarea tehnologiei cu litiu. O echipă de ingineri a dezvoltat bateriile NanoBolt pentru a reduce cerințele de încărcare și pentru a îmbunătăți stocarea energiei. Structura sub formă de rețea a acestor baterii extinde suprafața de care se atașează ionii, ceea ce mărește viteza de încărcare. Bateriile NanoBolt stochează, de asemenea, mai multă energie electrică decât cele convenționale, ceea ce mărește autonomia unui vehicul electric. În plus, șoferii își pot îmbunătăți durata de viață a bateriei mașinilor electrice, păstrând vehiculele electrice la rece. Gestionarea termică poate extinde în mod semnificativ durata de viață a bateriei. Persoanele fizice își pot păstra vehiculele răcoroase parcându-le în garaje și evitând lumina directă prelungită a soarelui.

Zinc cu oxid de mangan

O altă invenție în domeniul bateriior mașinilor electrice se bazează pe oxidul de zinc și mangan. Cercetătorii au descoperit reacții ale oxidului de zinc și mangan în cadrul bateriilor convenționale și au identificat proprietățile lor expansive de stocare, apoi au găsit o modalitate de a optimiza răspunsul și de a crește densitatea de energie a bateriilor în mod rentabil.

Unele companii intenționează să crească durabilitatea transportului prin alimentarea stațiilor de încărcare cu energie regenerabilă. Profesioniștii pot folosi baterii cu oxid de zinc și mangan pentru a stoca energie electrică fără emisii.

Electroliți de organosiliciu

O altă opțiune care conduce la schimbare se bazează pe electroliții organosiliciului. Unii ecologiști își fac griji că bateriile ar lua foc sau pot exploda în vehicule. Preocupările ecologice se aplică și proceselor de descompunere a bateriilor în gropile de gunoi. Inginerii au creat solvenți organosilici pentru producția și eliminarea în siguranță a bateriilor.

Baterii cu electroliți gel Nanowire de aur

Bateria cu electrolit gel nanofir de aur este un progres promițător. Inginerii de mediu contestă inflamabilitatea și durabilitatea ciclului de viață al bateriilor mașinilor electrice folosind noua tehnologie. Electroliții cu gel pot spori siguranța bateriei prin protejarea nanofirelor de aur și a dioxidului de mangan. Aditivul de gel prelungește semnificativ durata de viață a bateriei. Bateriile cu electrolit gel nanofir de aur depășesc 100.000 de încărcări. De asemenea, protejează ecosistemele locale, ținând litiul departe de gropile de gunoi. Extinderea longevității bateriilor scade, de asemenea, cererea de minerit de litiu.

Celule TankTwo String

Inginerii de la TankTwo au dezvoltat o tehnologie de extindere a capacității bateriei mașinilor electrice.Este vorba despre un șir de celule mici, organizate, independente. Fiecare celulă are o carcasă din plastic acoperită cu materiale conductoare, pentru a promova procese eficiente de transfer de putere. Încărcarea bateriilor TankTwo string durează mai puțin de trei minute.

Tehnologiile de încărcare TankTwo schimbă celule în loc să le reîncarce pe cele epuizate. Un sistem asemănător cu vidul îndepărtează celulele neîncărcate și adaugă altele noi în șir..

Pile de combustibil cu hidrogen

Pilele de combustibil cu hidrogen sunt semnificativ mai eficiente decât bateriile cu litiu-ion și mai ușoare decât acestea, ceea ce extinde gama unui vehicul electric. Hidrogenul alimentează bateriile de celule de combustibil pe tot parcursul procesului de transport. Hidrogenul produce doar apă în timp ce încarcă vehiculele cu celule de combustibil.

Imagine de mohamed Hassan de la Pixabay 

Piramidă de lentile imprimată 3D pentru captarea superioară a luminii solare prin intemediul panourilor

Previous article

Primul oraș plutitor, funcțional în 2025. Zero deșeuri, apă cu circuit închis, panouri solare

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] descrie progresele în inovație care au adus pe piață inteligența artificială în longevitatea bateriilor și explică modul în care aceasta are potențialul de a face activele regenerabile și stocarea […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cover