0

Un student din Filipine a proiectat un material revoluționar folosind particule luminiscente din deșeurile de fructe și legume, din care au rezultat panouri solare care nu au nevoie de lumina astrului zilei, scrie Euronews.

Așa cum fac în interiorul culturilor, aceste particule absorb razele ultraviolete ale soarelui și le transformă în lumină vizibilă. Panourile sunt apoi capabile să transforme această lumină recoltată în energie electrică.

Razele ultraviolete ajung la sol și în zilele înnorate, ceea ce înseamnă că există un potențial uriaș de a extinde tehnologia în zonele urbane – precum și în alte locuri în care un panou solar convențional nu ar funcționa optim. Inspirate de aurore și numite AuREUS, particulele sunt plasate într-o suprafață de rășină care poate fi turnată în diferite forme.

Mai subțiri decât un creion, aceste panouri solare sunt setate să revoluționeze domeniul, întrucât plantarea florilor sălbatice în jurul lor ar putea face din ele o atracție pentru albine și, de asemenea, noul material solar ar putea fi chiar montat pe haine.

Discutând despre invenția sa, Maigue a spus că dorește să aducă produsul pe piață imediat, investind în același timp în cercetări suplimentare. „Vreau să creez fire și țesături astfel încât chiar și hainele să poată colecta lumina ultravioletă și să o transforme în electricitate”.

Prototipul prezentat este un panou solar instalat într-o fereastră a apartamentului lui Maigue, capabil să genereze suficientă electricitate pentru a încărca două telefoane în fiecare zi. „De asemenea, încerc să realizez plăci curbate, care să poată fi utilizate pe mașini electrice, avioane și chiar bărci”, a adăugat inventatorul.

Noua tehnologie are acreditări puternice de sustenabilitate de la început până la sfârșit.

„Reciclăm recoltele fermierilor care au fost afectați de dezastre naturale, cum ar fi taifunurile, care se întâmplă să fie, de asemenea, un efect al schimbărilor climatice”, explică Maigue.

Din 78 de tipuri de culturi locale testate, nouă au prezentat un potențial ridicat. Acestea sunt zdrobite, sucate și filtrate pentru a extrage particulele luminiscente, care sunt apoi suspendate în rășină. Materialul rezultat poate fi turnat în placare și prins de pereți sau între două foi de geam dublu și începe generarea de energie regenerabilă pentru clădire reflectând lumina convertită la marginile panoului, unde șiruri de celule fotovoltaice obișnuite sunt pregătite să o capteze și să o transforme în energie electrică.

Pactul Verde European: Mijloace la îndemână de a transforma locuința într-o casă „verde”

Previous article

763 dosare aprobate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Solar