0

Compania de energie regenerabilă BayWa r.e. va construi proiectul Waikoloa Solar + Storage, un sistem integrat de stocare a energiei solare fotovoltaice și baterii, cu o capacitate de 120 de megawați-oră, în districtul South Kohala, de pe insula Hawaii, relatează renews.biz.

Finalizarea proiectului este așteptată în trimestrul al patrulea din 2022.

Energia generată și stocată de centrala Waikoloa Solar + Storage va fi vândută către compania locală de utilități Hawaiian Electric Company (HECO), în baza unui acord de achiziție de energie (PPA) pe 25 de ani. La finalizare, proiectul va produce suficientă energie electrică pentru a satisface mai mult de 7% din necesarul anual de energie al insulei Hawaii. Pe parcursul proiectului, vor fi create 200 de locuri de muncă, iar proiectul este de așteptat să genereze aproximativ 47 de milioane de dolari pentru economia statului Hawaii. Partea solară a proiectului va include trackere cu o singură axă, echipate cu module fotovoltaice bifaciale.

Sistemul asociat de baterii litiu-ion va stoca energie în perioadele de cerere scăzută a clienților, pentru utilizare în perioadele de cerere de vârf, cum ar fi dimineața devreme sau seara.

Bateriile vor oferi, de asemenea, servicii de rețea și servicii auxiliare și vor permite rețelei să găzduiască mai multe surse regenerabile, înlocuind în același timp generația convențională.

„Am finalizat mai multe proiecte solare și de stocare de succes în Hawaii”, a declarat Todd Lindstrom, Chief Operating Officer la BayWa r.e.

Despre concentrarea extremă a producției de panouri solare. Cheia tranziției la energia verde a Germaniei este… în China

Previous article

Danemarca și Germania, împreună pentru un nou proiect de energie offshore

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News