0

Parlamentarii germani au aprobat un pachet major de reforme menit să stimuleze producția de energie regenerabilă.

Potrivit abcnews.go.com, guvernul își propune să pună capăt achiziției de cărbune și petrol rusești în acest an și de gaze naturale până în 2024. Cancerarul Olaf Scholz a declarat că războiul din Ucraina a fost un alt motiv pentru care cea mai mare economie a Europei intenționează să-și dubleze eforturile de a extinde utilizarea energiei regenerabile.

Ministrul Energiei, Robert Habeck, le-a spus parlamentarilor că „numărul mare și amploarea legilor reflectă atât amploarea provocării, cât și ambiția guvernului”. Mai precis, Executivul de la Berlin s-a angajat să accelereze rapid instalarea instalațiilor solare și eoliene, stabilind un obiectiv de a genera 80% din consumul brut de energie electrică din Germania din energie regenerabilă până în 2030 – aproape dublu față de ponderea din 2021 – și de a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din toate sursele la „zero net” până în 2045. În acest scop, guvernul a propus să aloce mai mult teren pentru parcuri eoliene terestre și să reducă obstacolele birocratice care au încetinit construcția în ultimii ani.

În timp ce independența față de energia rusă este unul dintre obiectivele declarate ale guvernului, german, un nou raport al Agenției Internaționale pentru Energie a avertizat că furnizarea de panouri solare – cheia tranziției la energia verde a Germaniei – este din ce în ce mai concentrată în… China, care deține în prezent o pondere de peste 80% în toate etapele cheie de producție ale panourilor solare. Pentru unele componente fotovoltaice, ponderea Chinei este programată să crească la 95% în următorii ani, se arată în comunicatul Agenției.

Alianța pentru Hidrogen dintre Canada și Germania accelerează lansarea pe piața internațională a hidrogenului verde

Previous article

Hawaiian Electric Company va cumpăra energie verde în următorii 25 de ani

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Eolian