0

Panourile solare și stocarea energiei vor fi combinate pe amplasamentele a șase foste centrale pe cărbune din statul american Illinois, în conformitate cu prevederile legii energetice a acestui stat.

Recent au fost anunțate siturile pentru instalații, fostele centrale pe cărbune găzduind în viitor proiecte de stocare de energie. Compania Vistra, care deține locațiile – solare plus stocare – va primi o primă pentru creditele de energie regenerabilă, în timp ce statul va acorda granturi pentru proiectele cu baterii deținute de Vistra și NRG Energy, relatează energynews.us.

Companiile au salutat programul ca fiind un model de pionierat, ajutând la crearea de locuri de muncă, la consolidarea bazei de impozitare și la generarea de energie curată în comunitățile în care centralele pe cărbune s-au închis.

Vistra a anunțat că proiectele, care urmează să demareze în primăvara lui 2024, vor crea între 60 și 100 de locuri de muncă directe, indirecte și induse la fiecare fabrică. „Orice comunitate care se confruntă cu o închidere majoră a facilităților economice – fie că este o fabrică pe cărbune sau o unitate de producție – înregistrează o pierdere a impozitului pe proprietate, o pierdere economică, muncitorii nu merg la lucru. Acest program este o modalitate de a sprijini aceste comunități – locuri de muncă bine plătite în construcții, muncitori care patronează afaceri locale, reducerea poverii economice a închiderii unei fabrici”, detaliază Katie Stonewater, consilier principal pentru energie și bandă largă la Departamentul de Comerț și Oportunitate Economică. Vistra va pune între 20 și 68 de megawați de energie solară și 6 până la 9 MW de stocare în șase dintre fabricile sale foste centrale pe cărbune și încă 37 MW de stocare autonomă la alte trei centrale din statul Illinois. La rândul său, NRG va construi 72 MW de stocare fiecare la uzina proprie din Waukegan, la nord de Chicago, unde s-au închis recent unități pe cărbune, și la uzina Will County, din suburbiile orașului Chicago.

Vistra și NRG vor primi 79,2 milioane de dolari și, respectiv, 40,7 milioane de dolari pentru fiecare dintre locurile de stocare de 72 și 37 de MW, pe o perioadă de 10 ani, o investiție totală de 280,5 milioane de dolari din partea statului.

Illinois Power Agency va organiza o altă achiziție, în toamnă, pentru energie solară și stocare pe amplasamentele fostelor central pe cărbune la nord de Interstate 80.

Imagine de nettetal10 de la Pixabay 

România înlătură barierele din calea proiectelor de energie regenerabilă dezvoltate pe terenuri agricole

Previous article

Aeronava-hotel cu motor nuclear ar putea decola până în 2040?

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News