0

Există cineva care și-a imaginat o aeronavă gigantică dotată cu motor cu propulsie nucleară care ar funcționa ca un hotel de lux și ar putea sta în aer cu anii. Mai mult, creatorul conceptului, producătorul video din Berlin Tony Holmsten, estimează că va fi fezabil până în 2040, întrucât „este doar o chestiune de timp până când reactoarele nucleare puternice vor deveni suficient de mici pentru a încăpea într-un avion de asemenea dimensiuni. Este posibil ca acestea să devină pe deplin operaționale până în 2029”.

Așadar, nu este science-fiction, ci o alternativă potențială la călătoriile spațiale prea scurte sau la limitările pe care le presupun traficul rutier și cel aerian pentru cei cu dare de mână care își doresc o vacanță mai specială. Nu întâmplător cu dare de mână: conceptul Sky Cruise este un hotel uriaș, pentru aproximativ 5.000 de oaspeți care se vor putea bucura de o platformă panoramică de 360 de grade, o punte de divertisment, centre comerciale, săli de sport, piscine, restaurante și baruri, teatre și cinematografe. Există, de asemenea, spații speciale pentru evenimente de afaceri.

Cu propulsie nucleară care alimentează motoarele, Sky Cruise permite și explorarea unei destinați terestre de pe traseu, oaspeții pur și simplu luând un alt avion pentru a ateriza unde doresc. Proiectanții conceptului, citați de South West News, văd posibilitatea lansării avionului-hotel care va putea sta în nori cu anii pentru 2030 sau 2040 cel târziu și consideră că tot ce au nevoie este suficientă energie pentru decolare – de aceea energia nucleară a făcut parte din proiect.

Ideea s-a dovedit a fi până la urmă o mișcare în social media pentru a dovedei lumii că orice idee, indiferent de cât de futuristă sau incredbilă ar fi, dacă are susținerea unei mase mari de oameni poate deveni nu doar credibilă pentru un moment ci și, de ce nu, posibilă în viitor. Rămâne de văzut dacă o astfel de idee va deveni mai mult de atât.

Foste centrale pe cărbune din Illinois devin centre de energie regenerabilă și impulsionează forța de muncă locală

Previous article

Majoritatea britanicilor cred că extinderea energiei regenerabile va rezolva criza costurilor vieții

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *