1

Enel X România, parte a Enel X Global Retail, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, construiește un parc solar cu o capacitate totală instalată de aproape 3 MW pentru dezvoltatorul de spații logistice WDP (Warehouses De Pauw Romania). Parteneriatul reprezintă primul proiect Enel X România semnat cu un dezvoltator de spații logistice.

Sistemele fotovoltaice fac parte dintr-un proiect extins și vor fi instalate pe acoperișurile clădirilor companiei, aflate în localitatea Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov. Instalația cuprinde aproape 6.700 de panouri ce vor asigura o producție anuală medie de aproape 3.600 MWh și economii anuale substanțiale la factura de electricitate. Totodată, proiectul va contribui la reducerea cu aproape 800 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

  • Sistemele fotovoltaice cuprind aproape 700 de panouri fotovoltaice instalate pe o suprafață de 15.000 de metri pătrați;
  • Instalația asigură o producție anuală medie de aproape 600 MWh și contribuie la reducerea cu aproape 800 de tone/an a emisiilor de dioxid de carbon.

„Dezvoltarea unui business sustenabil prin instalarea de panouri fotovoltaice nu mai este un trend, ci devine o cerință la nivel global, datorită dezideratului de reducere a emisiilor de carbon. Aceste sisteme sunt cu atât mai importante în contextul actual al crizei energiei și schimbărilor climatice. Vorbim despre tehnologii și echipamente utilizate de Enel X cu o performanță și fiabilitate ridicate, provenind de la producători cu expertiză mondială pe piața sistemelor fotovoltaice. Investițiile în surse de energie regenerabilă nu mai țin doar de reducerea costurilor, ci și de a privi viitorul într-un mod sustenabil”, spune Mirel Jarnea, Head of e-Industries Enel X Romania.

Instalarea acestui parc solar este un exemplu clar al uneia dintre măsurile sustenabile stabilite în cadrul Planului de acțiune climatică al WDP, care prevede o companie net-zero până în 2050. Prin această instalație solară, oferim clienților noștri energie verde, sprijinindu-i în eforturile lor de a-și realiza activitatea într-un mod sustenabil și în a-și atinge obiectivele legate de amprenta de carbon„, adaugă Mihai Budurca, Project Manager WDP România.

Enel X România are în portofoliu proiecte implementate pentru cele mai importante companii din sectoare precum cel alimentar, retail, centre logistice, centre comerciale și clădiri de birouri. În total, au fost montate aproximativ 40.000 de panouri fotovoltaice ce contribuie la reducerea cu aproximativ 3.700 tone/an a emisiilor de dioxid de carbon. Instalarea acestor surse de producție de energie a dus la economii de peste 1 milion de euro pentru companiile partenere, prin înlăturarea costurilor asociate transportului și distribuției energiei electrice, precum și a contribuțiilor pentru certificatele verzi și cogenerare.

Enel X România face parte din Enel X Global Retail, linia de afaceri globală a Enel și lider în sectorul soluțiilor energetice avansate. Enel X România oferă soluții complete clienților industriali și comerciali pentru producerea locală a energiei electrice folosind atât panouri fotovoltaice, cât și sisteme avansate dedicate e-city și e-home, dând oamenilor, comunităților, instituțiilor și companiilor un model alternativ care să respecte mediul înconjurător și să integreze inovația tehnologică în viața de zi cu zi. Fiecare soluție are puterea de a transforma obiectivele de decarbonizare, electrificare și digitalizare în acțiuni durabile pentru toată lumea, pentru a construi o societate mai responsabilă și mai eficientă.

Comunicat Enel X România

Airbus anunță o aeronavă alimentată cu hidrogen până la mijlocul anilor 2030

Previous article

Baterii netoxice, care stochează cantități mari de energie, inventate în Arizona

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] – arată că 11 oraşe din România pot economisi peste 4 milioane euro anual utilizând energie fotovoltaică, potenţialul energiei fotovoltaice instalate pe clădirile din patrimoniul oraşelor analizate […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Intern