0

Publicul britanic este dornic de o lansare în masă a energiei regenerabile și a tehnologiilor ecologice pentru locuințe, pentru a ajuta la abordarea crizei costului vieții, arată rezultatele unui nou sondaj, citat de inews.co.uk.

Insularii doresc să vadă mai mult sprijin guvernamental pentru instalarea de măsuri de eficiență energetică, cum ar fi izolarea și pompele de căldură, pentru a reduce costul în spirală al energiei.

Sondajul efectuat de Public First a confirmat că criza costului vieții este cea mai presantă problemă pentru țară, evaluată ca atare de 71% dintre respondenți. Extinderea capacității de energie verde a Marii Britanii este văzută ca o cale crucială de ieșire din această criză, arată sondajul.

Cercetarea de piață a constatat că 76% la sută din opinia publică este de părere că extinderea energiei cu emisii scăzute de carbon – solară, eoliană și nucleară onshore și offshore – este cea mai bună cale de a reduce dependența Regatului Unit de importurile de gaze străine, iar 72% percep această extindere ca pe o modalitate de a se reduce facturile.

Între timp, majoritatea respondenților își eficiența energetică a propriilor case – 60% dintre gospodăriile cu o izolație insuficientă o vor completa, iar 55% dintre respondenții cu case fără izolație au declarat că își vor izola locuințele în perioada următoare.

În medie, 62% dintre cei chestionați afirmă că costul inițial al echipamentelor a fost bariera majoră în calea instalării pompelor de căldură, în timp ce 42% susțin același lucru în dreptul izolării locuinței. Subvențiile guvernamentale ar fi necesare pentru a rezolva problema, au fost de acord respondenții. „Publicul este cu mult înaintea candidaților politici în ceea ce privește cunoașterea celor mai eficiente soluții – mai multă energie verde de origine locală și sprijin pentru izolație”, punctează Sam Alvis, reprezentant al Green Alliance, un think-tank de mediu care a comandat sondajul.

Imagine de Alexander Droeger de la Pixabay 

Aeronava-hotel cu motor nuclear ar putea decola până în 2040?

Previous article

Inovații contracronometru în decarbonizare

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News