1

Grupurile pentru drepturile mediului au salutat cu prudență un nou acord între guvernele german și canadian pentru a începe transportul hidrogenului peste Atlantic din 2025, informează aljazeera.com.

Alianța pentru Hidrogen Canada-Germania, anunțată în urma întâlnirilor din Canada dintre cancelarul german Olaf Scholz și prim-ministrul canadian Justin Trudeau, vine în timp ce Europa încearcă să se desprindă de energia rusă, pe fondul războiului din Ucraina. „Alianța pentru Hidrogen dintre Canada și Germania este o piatră de hotar semnificativă, deoarece accelerăm lansarea pe piața internațională a hidrogenului verde și deschidem calea pentru o nouă cooperare transatlantică”, a declarat Robert Habeck, vicecancelarul Germaniei, într-un comunicat.

În aceeași zi, compania canadiană de energie verde EverWind a anunțat că a ajuns la un acord cu firma germană Uniper pentru a exporta „amoniac verde” derivat din hidrogen dintr-o instalație parțial alimentată cu energie eoliană, care este în construcție în Nova Scoția, pe coasta de est a Canadei. „Această alianță și acordul de proiect trimit un semnal că este posibil și de dorit un alt mod de a atinge securitatea energetic. Adică să accelerăm tranziția la energia bazată pe surse regenerabile”, a declarat Caroline Brouillette, manager de politici naționale la Climate Action Network Canada, într-un interviu pentru Al Jazeera.

Japonezii economisesc energie și se apără de caniculă cu… veste cu ventilatoare și evantaie electrice la purtător

Previous article

Despre concentrarea extremă a producției de panouri solare. Cheia tranziției la energia verde a Germaniei este… în China

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] ACI Europe, o asociație comercială care reprezintă aeroporturile, a declarat pentru EURACTIV că investițiile din industrie ar trebui sprijinite prin […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News