1

Danemarca își va crește producția de energie eoliană offshore planificată, pentru a ajuta Europa să-și limiteze dependența de gazul rusesc.

Proiectul se va conecta la rețeaua germană și ar trebui să poată furniza energie electrică la 4,5 milioane de locuințe europene în 2030, relatează Euronews. Un cablu submarin de 470 de kilometri va conecta insula daneză Bornholm cu nordul Germaniei, prin Marea Baltică. Ministrul german al Economiei și Climei, Robert Habeck, a descris propunerea drept un „proiect emblematic”: „Cu astfel de proiecte în rândul partenerilor europeni, atingem două obiective cheie în același timp: securitatea energetică europeană și neutralitatea climatică”.

În prezent, Danemarca și Germania au capacități de energie eoliană offshore de 1,5 gigawați și respectiv 1 gigawat. Noul acord anunțat la Copenhaga va crește capacitatea de energie eoliană daneză în Marea Baltică la 3 gigawați. „Cooperarea internațională este mai urgentă ca niciodată pentru a reduce în continuare emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a face Europa independentă de gazele și petrolul rusești”, punctează Ministrul danez al energiei, Dan Jørgensen.

Hawaiian Electric Company va cumpăra energie verde în următorii 25 de ani

Previous article

Biomasa în fața deciziei europarlamentarilor: este sau nu energie regenerabilă?

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] Baltică are în prezent instalată o capacitate eoliană offshore de 2,8 gigawați (GW), aproape toată în apele daneze și germane. Cum 20 de GW ar fi suficienți […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Eolian