0

Autoritățile din Filipine au acordat toată atenția unui studiu al Băncii Mondiale care puncta faptul că țara are un mare potențial de extindere a producției de energie eoliană, în special în larg, unde parcurile eoliene generează mai multă energie datorită vitezei mari ale vântului.

Guvernul a elaborat un plan în care își propune ca până în 2040, capacitatea totală de generare a energiei eoliene să ajungă la 12.000 MW, notează renews.biz. Imediat au intrat în ecuație specialiștii în studii de fezabilitate – companiile AboitizPower, Clime Capital și RMI – și s-a stabilit ca AboitizPower să fie liderul de proiect în faza de evaluare și de colectare a datelor eoliene.

Scopul său este să deblocheze piața eoliană offshore, să trimită resurse pentru a pregăti lanțul de aprovizionare în cazul în care eolianul offshore continuă cu etapa de dezvoltare și să capteze datele necesare. „Obiectivul nostru este să contribuim la tranziția energetică a țării prin explorarea mai multor surse de energie locale cu emisii zero. Acest studiu de fezabilitate eoliană offshore este un pas în direcția corectă, deoarece ne diversificăm și mai mult portofoliul extins de energie regenerabilă pentru a ne atinge obiectivul”, afirmă președintele și directorul executiv AboitizPower, Emmanuel V Rubio.

Chiar și într-un scenariu de creștere moderată, Filipine tot ar putea produce 3.000 MW până în 2040 și 6.000 MW până în 2050.

Această ramură se adaugă capacităților deja existente de mai bine de un deceniu – Filipine utilizează energie hidro, geotermală și solară, plus resurse de biomasă. Încă din 2013, toate acestea susțineau deja cu aproximativ un sfert necesarul de electricitate al țării, cu energia geotermală dovedindu-se până în prezent cea mai rentabilă.

Ford a făcut cea mai mare achiziție de energie regenerabilă din istoria SUA

Previous article

Bateriile se îndreaptă spre o sursă neașteptată: cochiliile de crabi

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Eolian