0

Ce poate aduce implicarea unui gigant auto în tranziția la energie verde? O demonstrează cea mai recentă și mai spectaculoasă mișcare a Ford: s-a abonat la 650 MW de energie regenerabilă de la DTE, prin programul MIGreenPower.

Achiziția va ajuta Ford să își reducă amprenta de carbon, dar nu doar compania este cea care beneficiază – acordul va adăuga noi instalații de energie solară. Concret, 650 MW de solar nou ar reprezenta o creștere cu 70% a cantității de capacitate instalată în statul Michigan, potrivit datelor Asociației Industriilor Energiei Solare din statul american. În plus, această mișcare are ca efect și o scădere a prețului energiei solare.

Dar cum a ajuns DTE să poată face față asocierii cu un brand de anvergură mondială? În 2018, programul MIGreenPower al DTE era o umbră a ceea ce este astăzi: un singur proiect eolian și un singur proiect solar. Deoarece „meniul” era limitat și concurența aproape inexistentă, prețul era pe măsură – de 3,5 ori mai mare decât al energiei eoliene, conform Michigan Public Service Commission, instituția statului care reglementează utilitățile. „Comisia constată că DTE Electric, în calitate de cel mai mare furnizor de energie electrică din Michigan, ar trebui să poată respecta directiva Comisiei de a oferi un meniu de opțiuni în afara celei unice oferite prin MIGreenPower”, nota la acel moment instituția. Așa a început drumul DTE către satisfacerea nevoilor unui gigant ca Ford, care, alături de GM, Google, Amazon și multe alte companii cumpără energie regenerabilă pentru a-și îndeplini obiectivele interne de sustenabilitate, dar doresc să fie adaptată nevoilor lor specifice.

Potrivit energynews.us, în 2021, Michigan EIBC și Advanced Energy Economy au ajuns la o înțelegere cu DTE de a extinde MIGreenPower, pentru a include mai multe proiecte de energie regenerabilă și de a deschide o cale pentru ca oamenii și comunitățile să adopte energia solară pe teritoriul serviciilor DTE.

În momentul în care Ford Motor Co. s-a angajat să cumpere energie solară de cel puțin 120 milioane de dolari anual de la DTE Energy Co., furnizorul a anunțat că intenționează să-și extindă infrastructura solară din statul Michigan cu aproape 70%. Angajamentul Ford este cea mai mare achiziție de energie regenerabilă de la o utilitate din istoria SUA, potrivit unui comunicat de presă al colosului auto. „Ford a fost primul mare client industrial care s-a înscris în programul MIGreenPower în 2019 și dorim să mulțumim producătorului auto pentru angajamentul său continuu de a folosi MIGreenPower pentru a ajuta la decarbonizarea operațiunilor sale și pentru a-și îndeplini obiectivele de sustenabilitate”, a spus președintele și CEO-ul DTE, Jerry Norcia.

Ford anunță că până în 2025, toate fabricile sale din Michigan vor funcționa cu energie electrică fără carbon, evitând până la 600.000 de tone de emisii și atingându-și obiectivul global cu 10 ani înainte de termen, notează autonews.com. Nici DTE nu s-a lăsat mai prejos la cifre: intenționează să investească trei miliarde de dolari în energie regenerabilă până în 2025, ducând investiția sa totală – din 2009 încoace – la 6 miliarde de dolari, a declarat purtătoarea de cuvânt Cynthia Hecht.

Tranziția la energie regenerabilă necesită banii… petrolului

Previous article

Filipine a lansat proiectele de energie eoliană în larg

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News