0

Low Carbon a anunțat că colaborează cu Rezolv Energy, un producător independent de energie curată, axat pe energie durabilă în Europa Centrală și de Sud-Est, pentru a livra un parc eolian terestru de 450 MW în România. Tranzacția reprezintă unul dintre cele mai mari proiecte de până acum ale managerului de investiții în energie regenerabilă, în funcție de producția de energie.

Parcul eolian Vis Viva va fi situat la est de capitala României, București, și, odată devenit operațional, va fi unul dintre cele mai mari parcuri eoliene terestre din Europa. Rezolv Energy, lansată recent de Actis – un investitor global de top în domeniul infrastructurii durabile – a achiziționat o participație de 51% în cadrul proiectului.

Parcul eolian Vis Viva va beneficia de resursele eoliene naturale excepționale ale regiunii, de terenul plat și de interconectarea energetică, aducând o contribuție semnificativă la obiectivele de mediu ale Uniunii Europene pentru 2030 și 2050, în contextul în care blocul comunitar încearcă să accelereze tranziția către energia curată. Se anticipează că parcul eolian Vis Viva va genera suficientă energie curată pentru a alimenta peste 270.000 de locuințe și va evita aproximativ 180.000 de tone de CO2e anual*.

Este prima incursiune în România pentru Low Carbon și marchează cea mai recentă adăugire la portofoliul internațional în creștere al companiei, subliniind angajamentul investitorului în energie regenerabilă de a se extinde prin creștere în Europa și pe anumite piețe globale. Low Carbon administrează proiectul Vis Viva din 2020, când investitorul a încheiat prima tranzacție cu dezvoltatorii locali și Nero Renewables NV.

Se preconizează că parcul eolian Vis Viva va ajunge la închiderea financiară până în semestrul I 2023.

Comentând tranzacția, Roy Bedlow, director executiv la Low Carbon, a declarat: „Ambele companii au fost înființate în cadrul proiectului: „Pe măsură ce Europa încearcă să își accelereze producția de energie regenerabilă, parcul eolian Vis Viva va avea o contribuție importantă la tranziția energetică a continentului și la urmărirea obiectivului de a obține emisii nete zero. Capacitatea de 450 MW a proiectului marchează, de asemenea, o etapă importantă pentru Low Carbon, în contextul în care încercăm să construim o capacitate de 20 GW de energie regenerabilă și să atingem un nivel net-zero până în 2030.

Ne bucurăm că Rezolv Energy a ales să colaboreze cu Low Carbon pentru prima sa tranzacție energetică din Europa. Cele două companii ale noastre împărtășesc angajamentul de a genera investiții durabile la scară largă în beneficiul generațiilor viitoare și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a oferi milioane de oameni cu energie eoliană curată și la prețuri accesibile.”

Jim Campion, director executiv al Rezolv, a adăugat: „Creșterea costurilor energiei, preocupările sporite în materie de securitate, cererea de a îndeplini obiectivele climatice și așteptările părților interesate determină o regândire a utilizării – și a producției de energie. În prezent, companiile private, precum și utilitățile publice, consideră că dependența lor tradițională de combustibilii fosili este mult mai puțin viabilă. Proiectul Vis Viva va juca un rol major în accelerarea acestei tranziții în România, furnizând în același timp energie electrică pe termen lung, la prețuri stabile, consumatorilor comerciali și industriali din întreaga regiune.”

Marea cursă europeană pentru gazul natural lichefiat (GNL)

Previous article

Energie regenerabilă – invenții uimitoare pentru sustenabilitatea locuințelor

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Eolian