0

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) pentru livrarea și instalarea de pompe de căldură, panouri fotovoltaice și panouri solare termice va fi redusă de la 19% la 5%, potrivit unui proiect legislativ aprobat de Camera Deputaților. Documentul va intra în vigoare la trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Măsura urmărește să încurajeze instalarea de astfel de echipamente, informează Radio România Actualități.

Potrivit autorităţilor, numărul micilor producători de energie solară a crescut semnificativ, datorită creșterii prețului la energie. Această măsură se aplică pentru persoane fizice și instituții,  firmele fiind excluse, deoarece acestea nu apar în directiva europeană în domeniu.

În plus, cota redusă de TVA va fi aplicată și pentru kiturile de instalare, pentru componente, respectiv pentru soluțiile complete, după caz, nu doar pentru panourile fotovoltaice în sine.

Totodată, pentru pompele de căldură, după consultarea cu Ministerul de Finanțe, a fost preluată sintagma din directiva europeană, respectiv „sisteme de încălzire cu emisii reduse”.

Proiectul a fost adăugat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, iar dacă primește vot favorabil,  mai trebuie promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

3 miliarde de dolari de la US Exim pentru reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă

Previous article

Trecerea la motoarele electrice generează disponibilizări

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Intern