0

Toate mașinile noi vândute în California până în 2035 vor trebui să aibă emisii zero, conform planurilor care urmează să fie adoptate în perioada imediat următoare. Cea mai mare economie din Statele Unite conduce la evoluția combustibililor fosili la nivel național, scrie EURACTIV.

Propunerile care vor fi dezbătute în curând de Consiliul pentru resursele aeriene din California (CARB) vor oficializa țintele stabilite de guvernatorul Gavin Newsom și vor conduce probabil alte state americane în aceeași direcție.

Planurile, despre care membrul Consiliului de Administrație Daniel Sperling, spune, citat de CNN, că au șanse de „99,9 la sută” să fie adoptate, includ, de asemenea, pași în trepte cătree acest obiectiv: mai mult de o treime din vânzările de mașini din 2026 în stat să fie zero emisii și peste două treimi până în 2030. „Este monumental. Acesta este cel mai important lucru pe care CARB l-a făcut în ultimii 30 de ani. Este important nu doar pentru California, ci este important pentru țară și lume”, a spus Sperling pentru CNN.

Cei peste 40 de milioane de consumatori fac din California cea mai mare piață din Statele Unite.

Ca urmare, regulile impuse acolo influențează planurile de producție de mașini electrice din întreaga țară, precum și mai departe. Aceasta înseamnă că California poate, de fapt, să stabilească standarde naționale.

Probabila hotărâre vine în urma unei legi privind clima, semnată recent de președintele american Joe Biden, care alocă sute de milioane de dolari în stimulente pentru programele de energie curată.

În ultimii ani, autoritățile din întreaga lume au pus ochii pe poluarea masivă generată de sectorul auto. Norvegia își propune ca toate mașinile noi să producă zero emisii până în 2025, Regatul Unit, Singapore și Israel au aceleași ambiții pentru 2030, în timp ce Uniunea Europeană vrea să pună capăt vânzării de mașini noi pe benzină și diesel până în 2035.

Baterii netoxice, care stochează cantități mari de energie, inventate în Arizona

Previous article

Tehnologie inovatoare, în dezvoltare, pentru captarea eficientă a carbonului

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Electric