3

Pompele de căldură sunt acum în centrul programului de eficiență energetică din Connecticut, statul accelerând adoptarea acestor sisteme cu un serviciu de consultanță gratuită, cu finanțări și cu reduceri semnificative.

EnergizeCT a încheiat un contract cu Abode, o companie de management al energiei, pentru a opera serviciul de consultanță și pentru a dezvolta o rețea la nivel de stat de instalatori instruiți de pompe de căldură, relatează energynews.us. Abode, cu sediul în Concord, Massachusetts, operează programe similare în acel stat, care au dus până acum la instalarea a aproape 2.200 de pompe de căldură în 13 comunități, a declarat Christopher Haringa, managerul de program al companiei.

Contribuabilii se pot înscrie la o sesiune virtuală de chat cu un expert în pompe de căldură pe site-ul EnergizeCT. De când serviciul a debutat, la sfârșitul lunii mai, Abode a efectuat peste 100 de ședințe de consultanță, cu o durată medie de 45 de minute fiecare. „Proprietarii de case sunt îngroziți de posibilitatea de a lua decizia greșită, mai ales când vor cheltui peste 10.000 de dolari pentru instalarea lor”, explică Haringa.

Eversource și United Illuminating, care administrează EnergizeCT, sunt, de asemenea, în proces de revizuire a site-ului web al programului, pentru a promova mai bine tehnologia pompelor de căldură, a declarat Ronald Araujo, director de eficiență energetică pentru Eversource.

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt sisteme de încălzire și răcire care funcționează cu energie electrică în loc de combustibili fosili. Acestea mută căldura afară vara și înăuntru iarna. Sunt foarte eficiente și pot reduce semnificativ facturile la energie atunci când vine vorba despre climatizarea casei. Un instrument de calcul de pe site-ul EnergizeCT îi poate ajuta pe proprietarii de case să-și dea seama cât de mult ar putea economisi în costurile energiei trecând la pompe de căldură. Instrumentul oferă, de asemenea, o estimare aproximativă a cât ar putea costa un sistem în funcție de dimensiunea casei și cât ar putea fi disponibil în reduceri.

Un program pilot anterior pentru pompe de căldură la scară mică, care a început în 2019, a validat economiile clienților obținute prin pompele de căldură atunci când înlocuiesc sistemele de petrol și propan. „Așa că am cerut Departamentului pentru Energie și Protecția Mediului să trecem la un program deplin anul acesta”, a spus Araujo.

Susținătorii energiei curate fac presiuni constante asupra statului să aloce mai multe resurse în promovarea pompelor de căldură. Problema a părut să capete o mai mare urgență anul trecut, după ce un raport anual al inventarului de gaze cu efect de seră a arătat că emisiile clădirilor sunt în creștere.

Cel mai recent Plan de gestionare și sarcină de conservare al statului, în esență planul pentru EnergizeCT, direcționează în mod special utilitățile să acorde prioritate clienților în tranziție la tehnologiile pompelor de căldură. Și autoritățile de reglementare și-au concentrat atenția asupra expansiunii gazelor naturale, ordonând utilităților să înceteze stimulentele pentru proprietarii de case care trec de la petrol la gaze.

În statul Maine, pompele de căldură se dovedesc eficiente chiar și împotriva frigului extreme.

Contribuabilii pot folosi serviciul de consultanță pentru a obține mai întâi informații de bază despre pompele de căldură și pentru a afla ce întrebări trebuie să pună contractorilor. Odată ce au câteva oferte, pot configura o sesiune care să-i ajute să compare modelele de sisteme și prețurile.

O singură pompă de căldură, fără conducte, costă în jur de 5.000 de dolari, inclusiv instalarea. Un sistem de conducte este instalat cu cel puțin 15.000 de dolari, iar necesarul pentru întreaga casă ar putea include o combinație a celor două, explică specialiștii.

Reducerile disponibile sunt pe două niveluri. O reducere instantanee este disponibilă pentru toți clienții de utilități atunci când un antreprenor calificat achiziționează echipamentul. O reducere mai mare este disponibilă numai pentru clienții care înlocuiesc sistemele de încălzire mai vechi.

Aceste reduceri nu sunt încă disponibile pentru clienții care înlocuiesc sistemele de gaze naturale, deoarece economiile de costuri din înlocuirea acelor sisteme sunt „marginale” în acest moment, detaliază Araujo.

De asemenea, sunt disponibile reduceri pentru sistemele cu pompe de căldură cu sursă de sol. Aceste sisteme funcționează în același mod, dar utilizează pământul, printr-un sistem de conducte subterane, pentru a acționa ca un radiator vara și o sursă de căldură iarna.

Dandelion Energy, care a deschis recent o nouă unitate în Windsor, a instalat 92 de sisteme geotermale în Connecticut, iar alte 315 sunt sub contract, a declarat Heather Deese, director pentru politici și reglementări.

Instalațiile sunt costisitoare – un sistem geotermal care deservește o casă tipică de 2.500 de metri pătrați poate rula între 40.000 și 50.000 de dolari. Dar cu creditele fiscale federale și rabaturile de stat, Dandelion încearcă să reducă costul la 18.000 – 25.000 de dolari. Compania oferă, de asemenea, finanțare. „Stimulentele de stat au fost esențiale pentru decizia noastră de a ne extinde în Connecticut”, a spus Deese.

Imagine de PIRO de la Pixabay 

Bateriile comunitare, soluții pentru comunitățile australiene mici, care nu vor „să lase pe nimeni în urma” tranziției energetice

Previous article

Investițiile în energia regenerabilă din India au ajuns la miliarde de dolari

Next article

You may also like

3 Comments

  1. […] asemenea, pompele de căldură fac răcirea și încălzirea locuințelor mai eficiente și reduc emisiile de carbon. Legislația […]

  2. […] acestea ar putea include sisteme mici de energie eoliană, sisteme hidroenergetice de uz casnic, pompe de căldură cu sursă de aer sau panouri solare pe acoperiș. În plus, există și alte sisteme de energie […]

  3. […] pompelor de căldură și a încălzitoarelor electrice de apă va crea locuri de muncă suplimentare pentru instalatori […]

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Electric