0

Asocierea dintre India, Israel, Emiratele Arabe Unite și SUA, numită I2U2, a dezvăluit inițiative axate pe securitatea alimentară și energia curată, inclusiv o investiție de 2 miliarde de dolari pentru un program de dezvoltare a parcurilor alimentare în India și pentru un proiect hibrid de energie regenerabilă în Gujarat, relatează hindustantimes.com.

În cadrul primului summit virtual al liderilor I2U2, premierul indian Narendra Modi s-a alăturat omologului său israelian, Yair Lapid, președintelui Emiratelor Arabe Unite, Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, și președintelui SUA, Joe Biden.

Emiratele Arabe Unite vor investi 2 miliarde de dolari pentru a dezvolta o serie de parcuri alimentare integrate în India, care încorporează tehnologii de ultimă oră pentru a reduce risipa de alimente, a conserva apa proaspătă și a folosi surse de energie regenerabilă, potrivit unei declarații comune. India va oferi teren pentru proiect și va facilita integrarea fermierilor în parcurile alimentare, în timp ce sectoarele private din SUA și Israel vor împrumuta expertiză și vor oferi soluții inovatoare pentru sustenabilitatea generală a acestui proiect. „Aceste investiții vor ajuta la maximizarea randamentelor culturilor și, la rândul lor, vor ajuta la combaterea insecurității alimentare în Asia de Sud și Orientul Mijlociu”, se arată în comunicat.

În domeniul energiei curate, I2U2 va promova un proiect hibrid de energie regenerabilă în Gujarat, constând din 300 MW de capacitate eoliană și solară, completată de un sistem de stocare a bateriilor. Agenția SUA pentru Comerț și Dezvoltare a finanțat cu 330milioane de dolari un studiu de fezabilitate pentru acest proiect.

Companiile cu sediul în Emiratele Arabe Unite explorează oportunități de a servi drept parteneri de investiții și cunoștințe esențiale pentru proiect. La rândul lor, companiile indiene sunt dornice să participe la proiect și să contribuie la obiectivul țării de a atinge o capacitate de 500 GW de combustibili nefosili până în 2030. „Astfel de proiecte au potențialul de a face din India un hub global pentru lanțurile alternative de aprovizionare în domeniul energiei regenerabile din sectorul energetic”, se mai arată în comunicat.

Și Fondul de investiții în climă din Norvegia, alături de cel mai mare sistem de pensii din țară, KLP, urmează să investească într-un proiect de energie solară de 420 de megawați care se dezvoltă în Rajasthan, India. Potrivit cnbc.com, cele două entități vor investi aproximativ 2,8 miliarde de rupii indiene (aproximativ 35 milioane de dolari) pentru un pachet de 49% din proiectul Thar Surya 1, construit de firma italiană Enel Green Power. Potrivit unui anunț al Ambasadei Norvegiei în India, Fondul de investiții în climă este programat să aloce 10 miliarde de coroane norvegiene (aproximativ 1 miliard de dolari) proiectelor, în următorii cinci ani. Ambasada a descris, de asemenea, India, care este pe cale să devină cea mai populată țară a planetei anul viitor, drept „piață prioritară”.

Acest lucru vine în momentul în care instituția de finanțare a dezvoltării din Norvegia, Norfund – care administrează Fondul de investiții în climă – și Enel Green Power au stabilit un parteneriat strategic axat pe India. „Aceasta este prima investiție pe care o facem cu Enel și, împreună, avem mari ambiții de a contribui cu investiții similare în India în anii următori”, a declarat Tellef Thorleifsson, CEO al Norfund, într-o declarație.

Ministerul pentru Energie Nouă și Regenerabilă din India arată că, în ultimii câțiva ani, capacitatea solară a țării a crescut de la aproximativ 2,6 gigawați la peste 46 de gigawați. India – țară masiv dependentă de combustibilii fosili, cu o pondere, la sfârșitul lunii iunie, de de 58,5% din capacitatea totală de generare instalată, potrivit Ministerului Energiei – dorește să atingă ambițioasa țintă de 175 gigawați energie regenerabilă încă din acest an.

Interesul norvegian față de sectorul energiei regenerabile din India reprezintă cel mai recent exemplu de afaceri importante care se derulează pe piața din această țară. La începutul acestui an, gigantul energetic german RWE și Tata Power din India au anunțat o colaborare axată pe dezvoltarea proiectelor eoliene offshore. „India are resurse eoliene excelente, care pot contribui la satisfacerea cererii în creștere de energie a țării. Dacă există reglementări clare și o schemă eficientă de licitație, ne așteptăm ca industria eoliană offshore din India să câștige un impuls real”, a declarat Sven Utermohlen, CEO RWE Renewables, într-un comunicat.

Autoritățile și companiile oferă consultanță și finanțări pentru americanii care doresc să instaleze pompe de căldură

Previous article

Senzor de vânt pentru drone, care optimizează performanțele turbinelor eoliene

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News