0

Compania israeliană Brenmiller Energy a inaugurat o unitate de 1 MWh în Brazilia, la Anápolis, împreună cu Fortlev, un producător brazilian de rezervoare de apă, țevi și conexiuni de apă. Unitatea de stocare a energiei termice bGen va permite Fortlev să folosească biomasă regenerabilă în loc de gaz natural pentru a încălzi aerul pe care îl folosește pentru fabricarea recipientelor de apă din plastic, reducând costurile cu combustibilul cu 75% și scăzând emisiile de gaze cu efect de seră.

Sistemul încălzește rocile zdrobite la 600 de grade Celsius, apoi acestea pot stoca respectiva energie termică timp de minute, ore sau zile, fiind folosită ulterior pentru a produce energie termică sub formă de abur, apă sau aer cald pentru a modela plastic sau alte produse industriale.

Compania a declarat că este primul sistem de stocare a energiei termice alimentat cu surse regenerabile care va fi pus în funcțiune comercială în America de Sud și primul din lume care generează aer cald pentru fabricarea de produse din plastic folosind energie regenerabilă.

Sistemul bGen este proiectat să se încarce prin colectarea căldurii reziduale din sistemul de coș de fum al unei fabrici folosind un sistem de conducte izolate. Sistemul de stocare cuprinde un design modular pe bază de rocă. De asemenea, poate descărca electricitate folosind un sistem de turbină cu abur. „Tehnologia noastră bGen le permite acestor companii să înceapă să utilizeze resurse de energie regenerabilă și căldură reziduală pentru a produce eficient abur curat, apă caldă și aer cald la cerere, permițându-le să-și decarbonizeze procesul termic. – și în unele cazuri, cum ar fi Fortlev, își reduc costurile cu combustibilul”, detaliază Avi Brenmiller, președinte și CEO al Brenmiller Energy pentru energy-storage.news.

Imagine de 0fjd125gk87 de la Pixabay 

Fancezii adoptă pe scară largă trecerea la energie eoliană

Previous article

Germania, prima țară din lume cu linie feroviară care funcționează integral cu hidrogen

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News