0

Micile comunități regionale din Australia sunt în plină efervescență pentru a-și asigura viitorul energetic, pe fondul creșterii prețurilor la energie electrică și a temerilor larg răspândite de întreruperi de curent.

Un nou raport de la Australian Energy Market Operator arată că prețurile la energie electrică au crescut la cele mai ridicate niveluri înregistrate în cele trei luni de până la 30 iunie, ceea ce a dus la creșterea facturilor la energie pe coasta de est. Comunități precum Ballan, la 80 de kilometri nord-vest de Melbourne, își conduc propriile proiecte de energie regenerabilă, deoarece caută fiabilitate, costuri mai mici și impact redus asupra mediului, notează abc.net.au.

Moorabool Environment Group, condus de voluntari, lucrează cu rezidenții la primii pași ai unui proiect de aducere unei baterii comunitare în orașul de aproape 3.400 de locuitori. Rose De la cruz, rezident și membru al grupului, consideră că Ballan este un „candidat bun” pentru tehnologie. „Suferim destul de mult de pene de curent aici și avem un număr tot mai mare de case rezidențiale cu panouri solare pe acoperișuri. În acest moment, toată lumea vorbește despre costul energiei electrice, așa că oamenii sunt interesați de orice va reduce costul”, a spus ea.

Conceptul de bază este ca gospodăriile și organizațiile cu energie solară pe acoperiș să alimenteze o baterie comună și să consume electricitate atunci când este necesar.

Bateriile comunitare devin o opțiune din ce în ce mai populară pentru comunitățile regionale.

Prima baterie comunitară din Yackandandah, un mic oraș turistic din nord-estul statului Victoria, a fost lansată în iulie 2021, după doi ani de planificare și strângere de fonduri. Bateria de 274 de kilowați-oră, care furnizează energie electrică la 40 de case din panouri solare de pe acoperișul unei vechi fabrici de cherestea, face parte dintr-un proiect mai ambițios, de a avea întreg orașul alimentat cu energie regenerabilă. De asemenea, servește ca sursă de alimentare de rezervă.

Locuitorii din orașul victorian de vest Pomonal, de la marginea rețelei electrice, caută și ei soluții pentru a elimina problemele legate de întreruperile de alimentare cu energie electrică.

„Sunt interesată de ideea că nu toată lumea trebuie să aibă energie solară. Vreau să pot folosi locurile în care aceasta există și cred că este o modalitate de a sprijini oamenii care nu au capacitatea de a-și instala pune panouri solare pe proprietățile lor. Nu vrem să lăsăm pe nimeni în urmă”, spune localnica Dee-Ann Kelly.

Orașul face parte dintr-un studiu de fezabilitate a bateriilor comunitare și așteaptă un raport înainte de a se decide asupra următorilor pași.

Consilierul energetic al Institutului Australian, Dan Cass, a declarat că bateriile mari, bateriile comunitare de scară medie și bateriile mici de uz casnic vor face parte din soluția trecerii țării la energia curată: „Australia se află într-o poziție excelentă… este doar o chestiune de a planifica bine și aceasta va fi ultima criză energetică cu care va trebui să se confrunte țara” .

Măsuri aplicabile participanților la piața de energie electrică și gaze naturale în perioada Septembrie 2022 – August 2023

Previous article

Autoritățile și companiile oferă consultanță și finanțări pentru americanii care doresc să instaleze pompe de căldură

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Electric