0

Prevederile privind clima și energia din Legea pentru reducerea inflației din SUA ar accelera reducerea gazelor cu efect de seră și ar pune SUA pe drumul cel mai bun pentru a îndeplini o cotă majoră din ținta președintelui Joe Biden pentru 2030.

Democrații din Senat au impus efortul președintelui de a lupta împotriva schimbărilor climatice, adoptând un proiect de lege care va aloca sute de miliarde de dolari surselor de energie curată și va accelera tranziția SUA de la combustibilii fosili, scrie Politico.

Legea de reducere a inflației, care se îndreaptă către Camera Reprezentanților, ar accelera reducerea emisiilor din SUA și ar reduce gazele cu efect de seră cu 40%, sub nivelul din 2005, până în 2030, reducându-se semnificativ decalajul față de obiectivul stabilit de Biden în cadrul Acordului de la Paris privind clima – de a reduce poluarea cu cel puțin jumătate până la acea dată.

Proiectul de lege include 369 de miliarde de dolari în provizioane pentru climă și energie și va transforma modul în care americanii își obțin energia, modelând și politica industrială și climatică a țării pentru decenii.

Liderul majorității din Senat, Chuck Schumer, a susținut votul final, numind legislația „cel mai îndrăzneț pachet climatic din istoria SUA”: „Va porni era energiei curate la prețuri accesibile în America. Este o schimbare de joc, un punct de cotitură”.

Porțiunile climatice ale alocării au fost cu mult mai mici decât cele 550 miliarde de dolari preconizate inițial, dar totuși reprezintă cea mai mare investiție în surse de energie curată din istoria SUA – de aproximativ patru ori mai mare decât stimulentele cuprinse în Actul american de redresare și reinvestire al președintelui Barack Obama, din 2009.

Măsurile din proiectul de lege includ miliarde de dolari pentru a se extinde producția de energie eoliană și solară, pentru a se aduce prețul vehiculelor electrice mai aproape de accesibilitatea financiară a cât mai multor americani și pentru a pune la dispoziția companiilor petroliere 1,5 miliarde de dolari pentru a scădea emisiile de gaze cu efect de seră, penalizându-le dacă nu fac acest lucru. De asemenea, se va pune accent pe dezvoltarea unor tehnologii precum captarea și stocarea carbonului, hidrogenul și reactoarele nucleare mici, despre care experții spun că vor fi necesare pentru ca SUA să ajungă la zero emisii nete până în 2050, un nivel despre care oamenii de știință spun că este necesar pentru a preveni schimbări climatice catastrofale.

Proiectul de lege ar catapulta, de asemenea, Statele Unite ale Americii, al doilea cel mai mare emițător de emisii de carbon din lume după China, în prim-planul statelor care iau măsuri concrete pentru combaterea schimbărilor climatice. „Este o realizare de referință”, a declarat Gregory Wetstone, președinte și CEO al Consiliului American pentru Energie Regenerabilă, într-un interviu.

Noile și extinsele credite fiscale pentru tehnologiile cu emisii scăzute de carbon ar rămâne în vigoare timp de un deceniu, oferind predictibilitatee dezvoltatorilor de energie curată.

Imagine de Erich Westendarp de la Pixabay

Inovații contracronometru în decarbonizare

Previous article

Cum poate funcționa o afacere cu energie regenerabilă…

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cover