EolianNews

Columbia anunță prima licitație eoliană offshore pentru 2023

0

Ministerul Minelor și Energiei a publicat prima rezoluție pentru energia eoliană offshore, care stabilește procesul competitiv pentru acordarea autorizațiilor de ocupare temporară. Aceste autorizații vor oferi drepturi exclusive pentru explorarea și dezvoltarea proiectelor eoliene offshore în largul coastei țării. Direccion General Maritima (DIMAR) din Columbia a decis că primele proiecte ar trebui să fie amplasate în zona sa din Caraibe, în largul departamentelor Bolivar și Atlántico.

Potrivit renews.biz, dezvoltatorii cărora li s-au atribuit permise în prima rundă vor trebui să determine viabilitatea proiectelor și să avanseze prin procesul de licențiere și de cerere de concesiune maritimă înainte de a începe construcția. Guvernul columbian va numi un administrator de proces.

Diego Mesa, ministrul Minelor și Energiei, a declarat: „Nu ne oprim la obiectivul nostru de a lăsa țării o matrice energetică diversă și cu un cadru de reglementare remarcabil pentru dezvoltarea energiilor regenerabile în țară. Trebuie să mulțumesc Băncii Mondiale, Agenției Daneze pentru Energie, Laboratorului Național de Energie Regenerabilă, Superintendenței Industriei și Comerțului și Agenției Naționale pentru Hidrocarburi, care au susținut munca de mai bine de un an a Ministerului pentru a transforma acest proces în realitate. Energia eoliană offshore este viitorul Columbiei, deoarece avem un potențial de 50 GW, care este de peste trei ori capacitatea de generare pe care o avem în prezent în țară”.

Imagine de Erich Westendarp de la Pixabay 

Peste 3.300 de startup-uri activează în sectorul energiei regenerabile din India

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Eolian