0

Microsoft a anunţat că toată căldura reziduală a Centrului de date care va fi construit în capitala Finlandei, Helsinki, va fi utilizată pentru a încălzi locuinţele şi sediile firmelor din anumite zone din oraș.

Pentru acest proiect, considerat cel mai mare centru de reciclare a căldurii reziduale din lume, gigantul american va colabora cu compania de electricitate finlandeză Fortum. „Amplasarea în această regiune a Centrului de date a fost aleasă ţinând cont de reciclarea căldurii reziduale”, au declarat reprezentanţii celor două companii, într-un comunicat de presă comun

Proiectul va reduce emisiile anuale de CO2 cu aproximativ 400.000 de tone.

Aproximativ 45% din locuinţele finlandeze sunt încălzite prin intermediul sistemelor de termoficare urbană, care transferă căldură pompând apă prin ţevi. Căldura emanată de noul centru de date Microsoft va reprezenta aproximativ 40% din încălzirea urbană folosită în districtele Espoo, Kauniainen şi Kirkkonummi, au precizat reprezentanţii companiei Fortum. „ „Decizia de a investi într-un centru de date care oferă, de asemenea, surplus de căldură orașelor și caselor noastre este un câștig pentru toți – va accelera creșterea digitală a Finlandei, în timp ce va face sistemul nostru energetic mai ecologic.

De asemenea, sper că această colaborare poate servi drept model pentru alte țări și orașe care doresc să realizeze dubla transformare a neutralității climatice și a competitivității digitale”, consideră Sanna Marin, prim-ministrul Finlandei, citată de news.microsoft.com.

Imagine de Reto Scheiwiller de la Pixabay 

Avansul global al energiei eoliene offshore naște coaliții de state și companii gigant transfrontaliere

Previous article

Ministerul Energiei anunță lansarea procedurii competitive – schemă de ajutor de stat pentru construirea de capacităţi pentru producția de hidrogen verde

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News