0

Uniunea Europeană pune la dispoziție statelor dn Balcanii de Vest 500 milioane de euro pentru îmbunătățrea infrastructurii energetice, a anunțat Ursula von der Leyen, șefa Comisiei Europene, care a adăugat că acest ajutor începe cu 80 milioane de euro sprijin bugetar imediat pentru Macedonia de Nord, unde producția internă de electricitate satisface doar două treimi din nevoile anuale ale țării și care va fi susținută astfel în abordarea impactului prețurilor ridicate la energie.

„Există 500 milioane de euro în granturi pentru întreaga regiune pentru a investi în conexiuni energetice, eficiență energetică și energie regenerabilă”. O parte din sprijin este prin achiziționarea comună de gaze pe piața globală.

Majoritatea țărilor din Balcanii de Vest se află în diferite stadii de negocieri cu privire la potențiala intrare în UE, unele națiuni fiind candidate oficiale la aderare de peste un deceniu.

Oficialii UE au afirmat în repetate rânduri că țările din Balcanii de Vest fac parte din familia europeană, în ciuda procesului îndelungat de aderare.

Africa verde. De la autobuzele electrice la hidrogen și digitalizarea energiei regenerabile

Previous article

ANRE a luat măsuri privind accesul neîntrerupt la alimentarea cu energie electrică şi gaze naturale pentru clienţii finali

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News