0

Primele tranzacții de energie electrică între România și Republica Moldova sunt estimate să înceapă în luna octombrie a acestui an, anunță un comunicat al Transelectrica.

„Prin colaborarea susținută a celor doi Operatori de Transport și de Sistem în vederea unui acord comun care se va concretiza prin alocarea de capacitate de interconexiune, va exista un flux dinamic al tranzacțiilor de energie electrică între participanții la piața de energie din România și cei din Republica Moldova. Schimburile comerciale de energie electrică cu Republica Moldova vor începe imediat după finalizarea întregului proces care implică armonizarea detaliilor tehnice și aspectelor comerciale. Astfel, primele tranzacții de energie electrică între România și Republica Moldova sunt estimate pentru luna octombrie a acestui an”, arată sursa citată.

Potrivit investenergy.ro, realizarea cu succes a procesului de comercializare a energiei electrice pe interconexiunea între România și Republica Moldova reprezintă un angajament de susținere între cei doi Operatori de Transport și de Sistem și, de asemenea, contribuie la dezvoltarea și buna funcționare a pieței de energie la nivel european.

În primăvara acestui an s-a realizat sincronizarea cu succes a sistemelor electroenergetice din Ucraina și Republica Moldova cu sistemul electroenergetic european.

Imagine de Tom de la Pixabay 

O turbină submarină care valorifică energia din curenții oceanici adânci ar putea genera 60% din necesarul de electricitate al Japoniei

Previous article

Vânzările de mașini electrice și hybrid au depășit vânzările de mașini diesel

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Cover