0

Panouri solare extinse, investiții, dublarea capacității eoliene… Statul canadian Alberta, nucleu al combustibililor fosili, care nu a contat până acum aproape deloc în ecuația trecerii la energie verde, „schimbă foaia” și urmează să depășească Ontario în doar câțiva ani. Alberta nu va fi doar lider național în domeniu, ci va contribui masiv la dublarea capacității de energie regenerabilă a Canadei, de la 19,6 GW în 2021 la 45 GW în 2025.

Cu resurse naturale importante și cu un peisaj de reglementare favorabil, Alberta va atrage investiții în domeniul aflat pe buzele tuturor, în ecuație intrând și forța de muncă cu calificare în domeniul energiei, scrie oilprice.com.

Proiectele la scară mare deja se implementează – în acest an vor stimula capacitatea Albertei spre 10 GW, iar acest total se va dubla până în 2025. „Vedetele” acestei transformări sunt energia eoliană și panourile solare. Nimic ieșit din comun, doar voință, legislație favorabilă și investiții.

„Alberta a fost un jucător minor până acum. Asta e pe cale să se schimbe. Obstacolele de reglementare minime și resursele naturale abundente fac din această zonă o perspectivă atractivă pentru dezvoltatori, pe lângă forța de muncă existentă de profesioniști din industrie, din ce în ce mai dornici să se adapteze la energia verde”, detaliază Geoff Hebertson, analist energie regenerabilă la Rystad Energy.

Imagine de Suwit Luangpipatsorn de la Pixabay

919 dosare acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Previous article

Avansul global al energiei eoliene offshore naște coaliții de state și companii gigant transfrontaliere

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News