0

Municipalitatea orașului Chicago a semnat un acord de 422,2 milioane de dolari cu Constellation New Energy LLC, pentru a furniza energie regenerabilă clădirilor guvernamentale, iluminatului stradal și tuturor celorlalte active ale orașului până în 2025.

Potrivit chicago.suntimes.com, guvernatorul J.B. Pritzker, a cărui Lege privind clima a pus bazele acordului, a numit contractul de furnizare de energie un „model” pentru întreaga națiune.

Concret, se prevede ca imobilele deținute de oraș, care consumă cea mai mare energie – Planul de purificare a apei Jardine, Biblioteca Harold Washington și cele de la aeroporturile O’Hare și Midway – să înceapă să își extragă o bună parte din energie dintr-o nouă fermă solară în construcție în Sangamon și Morgan. „Va fi cea mai mare instalație de generare solară la scară de utilitate din istoria statului Illinois. Aceasta este o dezvoltare extrem de pozitivă pentru locuitorii din Chicago. Chiar faceți din energia curată standardul pentru clădiri și pentru rezidenții din oraș”, a spus Pritzker, la o conferință de presă la Chicago Urban League.

Cu o capacitate de generare de 593 de megawați, ferma solară Double Black Diamond va fi deținută și operată de Swift Current Energy, ca parte a acordului cu Constellation. Lucrările la ferma solară vor începe în perioada imediat următoare, generând aproape 1.000 de locuri de muncă.

Noul contract pe cinci ani este „un moment istoric în obligația pe care și-a asumat-o orașul nostru de a combate schimbările climatice prin pași concreți și tangibili către un viitor regenerabil. Pentru a ajunge acolo, este necesar ca toți să stabilim și să implementăm obiective climatice îndrăznețe și echitabile – necesare la toate nivelurile de guvernare – dar mai ales la nivel de oraș. … De asemenea, trebuie să aducem beneficiile unei economii verzi tuturor celor 77 de comunități. Nu poate fi vorba doar despre guvern; fiecare dintre noi trebuie să facă un pas și să-și aducă propria contribuție”, a spus primarul orașului, Lori Lightfoot.

Contractul cu Constellation va permite municipalității să achiziționeze energie regenerabilă pentru toate facilitățile și operațiunile orașului până în 2025, „precum și cei 300 de megawați de energie solară necesari pentru a deservi instituții precum O’Hare, Midway și stațiile noastre de pompare a apei”, potrivit sursei. Pentru restul consumului de energie al orașului – inclusiv luminile stradale – oficialii au spus că intenționează să achiziționeze credite de energie regenerabilă. Pe termen mediu, Primăria intenționează, de asemenea, să investească în ceea ce Lightfoot a numit „proiecte energetice transformatoare, generate local”: „Acest lucru include oportunități cum ar fi Proiectul Library Power, care va oferi pentru 10 biblioteci din partea de sud și de vest modernizări pentru economisirea energiei și panouri solare pe acoperiș, începând din acest an. Ne așteptăm ca noua fermă solară care alimentează cele mai mari consumuri de energie să fie construită în concordanță cu așteptările forței de muncă – aceasta înseamnă că cel puțin 10% din forța de muncă va fi eligibilă. Salariul va fi plătit și va fi pus în aplicare un contract de muncă de proiect cu sindicatele noastre”.

Constellation și Swift și-au „asumat împreună angajamente” în ceea ce privește educația și programele de formare profesională, împreună cu ucenicii. Kathleen Barron, vicepreședinte executiv și director de strategie al Constellation, a declarat:  „Constellation va oferi 500.000 de dolari pentru a finanța programe de formare profesională pentru durabilitate, care vor pregăti forța de muncă diversă necesară”.

Orașul Chicago a lansat un Plan de acțiune pentru climă, cu obiectivul ambițios de a reduce emisiile din oraș cu 62% până în 2040.

Energie fotovoltaică, inovații în transport și încălzire, imobile din lemn. Zeci de orașe din România se califică pentru a deveni verzi

Previous article

China, campioană mondială a investițiilor în energie verde: 380 miliarde de dolari în 2021

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Electric