0

Managerul de investiții sustenabile Exus urmează să achiziționeze un complex de proiecte solare de 1 GW în Brazilia, de la Decal Renewables și Upside Value.

Potrivit renews.biz, Exus Brasil Investimentos va achiziționa toate acțiunile Riacho da Serra Energia și activele aferente proiectului, pentru un complex care cuprinde 20 de proiecte solare în Piauí. Siturile au primit deja permisiunea de ANEEL, agenția de reglementare a energiei electrice din Brazilia.

Odată cu acordarea și interconectarea și contractele de utilizare a sistemului de transport semnate cu operatorul național de rețea ONS, clusterul este complet autorizat pentru a începe construcția.

Structurarea proiectului va fi finalizată în două etape, cu obiectivul de a ajunge la exploatare comercială până în a doua jumătate a anului 2024.

Dezvoltarea va reprezenta o investiție de peste 650 de milioane de dolari în țară și ar putea crea aproximativ 2.500 de locuri de muncă directe și indirecte, precum și să genereze dezvoltarea comunităților implicate. Pedro Fragoso, partener la Exus Brazilia, a declarat: „Suntem încântați că am obținut o înțelegere pentru un proiect extrem de semnificativ în contextul mixului energetic al Braziliei. Suntem mândri că nu numai că livrăm energie verde la aproape un milion de case, ci și că investim în țară și comunitățile locale, creăm mii de noi locuri de muncă și reducem semnificativ emisiile de CO2. Brazilia are o abundență uimitoare de resurse și oportunități de energie regenerabilă și așteptăm cu nerăbdare să ne jucăm rolul atât în creșterea sectorului intern, cât și pentru a contribui la conducerea călătoriei globale către zero net”.

Matteo Fedeli, CEO la Decal Renewables, a adăugat: „Suntem mândri că contribuim la tranziția energetică în țară și la nivel global, în ciuda condițiilor foarte dificile care afectează industria.”

Imagine de Samuel Faber de la Pixabay 

China, campioană mondială a investițiilor în energie verde: 380 miliarde de dolari în 2021

Previous article

919 dosare acceptate în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in News